GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Göksüncük Ortaokulu

Mrt

Milli eğitim bakanlığı tarafından başlatılan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” okulda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmalarıyla, öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Ock

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yoğun geçen bir dönemin ardından karne haftası etkinliği kapsamında Futbol ve Tenis turnuvaları gerçekleştirdiler.

Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun

Cahit Sıtkı TARANCI

Ock

Gaziantep Büyükşehir belediyemizin desteğiyle  öğrencilerimiz Panorama Müzesi, Tarihi Bey Mahallesini ile Oyun ve Oyuncak Müzesini gezdiler. Bu tarihi ve kültürel gezi karne haftasından önce güzel bir karne hediyesi oldu.

Ock

Göksüncük Ortaokulu olarak dönem sonu etkinlikleri kapsamında okulumuzun konferesans salonunda Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Yabancı dil, Din Kültürü ve Genel Kültür sorularından oluşan bilgi yarışmasında 5, 6, 7 ve 8. sınıflar kıyasıya yarışarak, 5.sınıflardan B şubesi, 6. sınıflardan  A  şubesi, 7. sınıflardan A ve 8. Sınıflarda da B şubesi yarışmada birincisi oldular.                           Öğrencilerimizin göstermiş olduğu performanstan dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi ve farkındalık oluşturulması için önemli bir gündür. Ancak engelli bireylerimizin bir gün değil her gün farkında ve yanında olmalıyız. Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren bir konudur. Herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur. Hayatımızın her anında ve alanında onların yanındayız, yanında olmalıyız.

Ekm

Büyük bir istiklal mücadelesinin ardından milletimizin azmi ve kararlılığıyla  29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü millet olarak hep birlikte kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 100 yıl boyunca büyüdü, gelişti ve ilerledi. Geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Cumhuriyet, milletimize emanet edilmiş büyük bir mirastır. Şanlı mazimizden aldığımız güçle emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere teslim edeceğiz.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında "Spor Şehri Gaziantep Projesi" kapsamında geleceğimizin teminatı çocuklarımız için okul bahçesi toplanma alanına spor ve oyun alanları çizimleri beden eğitimi öğretmenimiz Ramazan TREN hocamızın katkılarıyla çizilmiştir. Kendisine katkılarından dolayı teşekür ederiz.

Ekm

Okulumuzda 19/10/2023 tarihinde TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali BOZKURT'un teşrifleriyle "Matematiksel Bilginin Tarihsel Gelişim Süreci ve Felsefesi:Pi Örneği" konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir.

Tem

Okulumuz Matematik Öğretmeni Pakize Mısırcı ve öğrencilerimizin yürüttüğü "Öğrencim Dijital Yerli" projesi Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllerilmiştir. Kendisine ve öğrencilerimize çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz.